Specialitati medicale

Medicina personalizată - proceduri și avantaje

Medicina personalizata oferă mai multe informații individuale, despre riscuri potențiale si prognosticul pentru diferite boli. Tratamentele medicale sunt adaptate pacientului în așa fel încât datele biologice individuale ale acestuia să fie colectate și luate în considerare în toate etapele terapiei.

Citeste mai departe …

Tratamentul minim invaziv al pietrelor la rinichi prin ureteroscopia flexibilă

În Spitalul Privat Döbling, un ureteroscop flexibil este utilizat pentru diagnosticarea și tratamentul minim invaziv al bolilor tractului urinar și ale rinichilor. Acesta îi permite specialistului să pătrundă foarte precis în locurile unde sunt prezente pietre sau alte patologii. Fiind o procedură minim invazivă, recuperarea este foarte rapidă.

Citeste mai departe …

Tratamentul tumorilor renale în Viena

În tratamentul tumorilor renale, și mai ales în îndepărtarea minim invazivă a tumorilor renale, specialiștii din Spitalul Privat Döbling, precum Prof. Dr. Mesut Remzi, se bucură de o excelentă reputație internațională.

Know-how și experiența în domeniul conservării rinichilor și al rezecției parțiale ale rinichilor, atrag de mulți ani pacienți din întreaga lume în Spitalul Privat Döbling.

Citeste mai departe …

Sănătatea bărbaților – un aspect care îi privește pe toți bărbații

În ziua de astazi, bărbații acordă o importanță mai mare sănătății, fac mai mult sport și acordă atenție nutriției alese. Cu toate acestea, statistic vorbind, bărbații duc un stil de viață mai nesănătos în comparație cu femeile.

Astfel Spitalul Privat Confraternität acordă o importanță majoră diagnosticării și tratamentului bolilor care afectează în special bărbații.

Citeste mai departe …

Hidronefroza – simptome, diagnosticare și tratament

Hidronefroza la copii reprezintă congestia renală datorată tulburării fluxului urinar. O diagnosticare corectă este esențială pentru administrarea tratamentului adecvat.

Medicul specialist în urologie pediatrică Univ. Lekt. Dr. Ursula Tonnhofer, activă în Spitalul Privat Döbling și în Spitalul Privat Goldenes Kreuz din Viena, ne explică, în următorul interviu, cum se diagnostichează această afecțiune și care sunt tratamentele disponibile.

Citeste mai departe …

Diagnosticarea modernă a cancerului de prostată

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați, iar numărul de cazuri este în creștere, la nivel mondial. Cu toate acestea, mortalitatea cauzată de cancerul de prostată a scăzut în ultimele decenii. Detectarea precoce și diagnosticarea exactă sunt de o importanță crucială pentru un tratament de success.

În Spitalul Privat Döbling medicul specialist Priv.-Doz. Dr. Mesut Remzi aplică metoda inovatoare de biopsie țintită prin fuziune, pentru diagnosticarea exactă a cancerului de prostată, primul pas pentru implementarea unui tratament personalizat.

Citeste mai departe …

Ablatia cu vapori de apa - tratament modern pentru prostata

Hiperplazia benignă a prostatei (HBP) este termenul medical pentru o mărire benignă a prostatei, de care suferă aproape toți bărbații odată cu înaintarea în vârstă. Consecințele - creșterea frecvenței urinărilor pe timpul nopții, stare de epuizare sau iritabilitate - pot afecta nu numai bunăstarea personală, ci și relația.

Pentru bărbații care suferă de o prostată mărită este disponibilă o nouă procedură minim invazivă și anume ablația cu vapori de apă. Spitalul Privat Confraternität este primul spital privat din Austria care oferă această alternativă chirurgicală minim invazivă.

Citeste mai departe …

Prostatită cronică – prevenție, simptome și tratament

Prostata este glanda cea mai predispusă la afecțiuni, iar din ce în ce mai mulți bărbați sub 40 de ani suferă de afecțiuni ale prostatei. Prostatita este o boala prezentă la barbatii sub 50 de ani, predominant subdiagnosticată, cei afectați adresându-se medicului abia într-un stadiu avansat. Netratate, afecțiunile prostatei pot cauza disfuncții sexuale, infecții grave, pot afecta funcția renală și pot cauza tumori canceroase.

Medicul specialist Assoc. Prof. Priv.-Doz. Dr. Markus Margreiter ne prezintă, în cadrul unui interviu, metode de prevenție, simptomele și tratamentul prostatitei.

Citeste mai departe …

Tratamentul incontinenței urinare

Incontinența urinară reprezintă pierderea involuntară de urină și este o afecțiune care afectează marcant calitatea vieții. Tratamentul adecvat prezintă o rată de succes de peste 95%.

Medicul specialist cu o vastă experiență în tratarea incontinenței Prim. Univ.-Prof. Dr. Wilhelm A. Hübner prezintă, în cadrul unui interviu, opțiunile de tratament oferite de Centrul de Incontinență din cadrul Spitalului Privat Confraternität.

Citeste mai departe …

Primul pas către vindecare - Diagnosticarea afecțiunilor

Diagnosticarea corectă a afecțiunilor este cel mai important pas pentru generarea unui tratament adecvat. Spitalele noastre din Viena dețin tehnici de diagnosticare moderne, adaptate la ultimul standard tehnologic. Acest aspect, combinat cu echipa noastră de medici specialiști cu o vastă experiență, garantează diagnosticarea corectă și precisă a afecțiunilor.

Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort