Prostatita cronică – prevenție, simptome și tratament

Interviu cu medicul specialist Assoc. Prof. Priv.-Doz. Dr. Markus Margreiter

Medic specialist în urologie și andrologie

Specializat pe bolile prostatei

Medic specialist în fertilitate

Membru F.E.B.U. (Fellow of the European Board of Urology)

Membru F.E.C.S.M. (Fellow of the European Committee of Sexual Medicine)

Ce este prostatita?

Prostatita este una dintre cele mai comune boli urologice care afectează bărbații înainte de vârsta de 50 de ani. Prostatita este o inflamație acută sau cronică a prostatei, care este predominant cauzată de bacterii.

Care sunt simptomele specifice prostatitei cronice?

Prostatita acută se manifestă prin dureri perineale și în abdomenul inferior. În plus, prostatita acută poate provoca dureri și disconfort la urinare, precum și nevoia de a urina frecvent.

Ce disconforturi provoacă prostatita?

Formele severe se manifestă prin febră, stare generală de rău, oboseală și slăbiciune.

Ce complicații pot apărea?

Formele severe pot cauza febră acută, până la septicemie și retenție urinară. Prostatita netratată cauzează durere și disconfort de lungă durată sau chiar cronic. Funcția sexuală poate fi de asmenea afectată.

Cum se poate proteja pacientul?

Pacientul se poate proteja prin controale urologice regulate, iar în cazul problemelor de micțiune sau a unor semne de infecție este impetuos necesară o examinare urologică și inițierea unei terapii medicamentoase.

Ce investigații sunt necesare, cât durează investigațiile și cât de des trebuie repetate?

Investigațiile necesare sunt: uroscopia, ecografia și tușeul rectal. După caz, se efectuează și examinări suplimentare prin RMN sau analize speciale a urinei.
Aceste investigații nu durează, de regulă, mai mult de 30 de minute. Urocultura, frotiurile sau investigațiile urinare speciale pot dura uneori până la o săptămână.

Ce metode de tratament inovative sunt oferite în Spitalul Privat Confraternität?

Spitalul nostru oferă întregul spectru de investigații și metode de tratament inovative pentru bolile benigne, inflamatorii sau maligne ale prostatei. Acestea includ metode moderne și  speciale de diagnosticare radiologică, precum și tratamente minim-invazive.


Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort