Cum îți afectează zahărul corpul? Ieși din capcana zahărului!

Zahărul nu este dăunător în sine și este o sursă foarte eficientă de energie. Cu toate acestea, zahărul care este adăugat în alimente și băuturi și care se găsește și în miere, sucuri de fructe și concentrate de sucuri de fructe este problematic.

Momentul în care consumați zahărul este, de asemenea, crucial pentru a determina dacă zahărul are un efect nociv asupra sănătății noastre. Important este să îngreunați intrarea rapidă a zahărului în sânge. Prin urmare, ar trebui să mâncați o gustare numai după masă. Dulciurile, precum o gustare, cauzează o creștere rapidă a nivelul zahărului din sânge. Ca urmare, se eliberează multă insulină, care la rândul său poate duce la hipoglicemie și chiar mai multă poftă de dulciuri.

Băuturile îndulcite și limonadele sunt deosebit de insidioase. Potrivit OMS, acestea sunt una dintre principalele cauze ale supraponderalității, obezității și a diabetului de tip 2.O jumătate de litru de Cola, de exemplu, conține o cantitate de zahăr care corespunde cu 14 cuburi de zahăr.

Îndulcitorii nu sunt, de asemenea, un înlocuitor adecvat pentru zahăr, deoarece sunt suspectați pentru creșterea riscului de tumori. Pe termen lung, cel mai bine este să vă obișnuiți să consumați mai puține dulciuri, să diluați sucurile de fructe sau să beți apă. Dacă reduceti continuu cantitatea de zahar, simțul gustului va fi rafinat!

Nu trebuie să trăiți complet fără dulciuri, dar ar trebui să le savurați în mod conștient și să nu le consumați pentru a alunga foamea.

Recommandări:

  • Faceți acasă propriile băuturi cu iaurt, băuturile cu iaurt de la supermarket conțin de obicei foarte mult zahăr
  • Folosiți cereale fără zahăr adăugat. Atenție: cerealele crocante și biscuiții conțin foarte mult zahăr!
  • Reduceți cantitatea de zahăr din rețetele de prăjituri – astfel vă veți bucura mai mult de gustul celorlalte ingrediente
  • Renunțați la sertarul cu bomboane - asta vă va împiedica să fiți tentat în mod constant
  • Mâncați nuci, fructe și legume crude în loc de dulciuri
  • Reduceți cantitatea de zahăr pe termen lung – dumneavoastră și copiii dvs. vă veți obișnui cu noua abordare și astfel va scădea cu timpul și pofta pentru dulciuri.

Dacă doriți să faceți o programare cu medicul internist, vă rugăm să ne contactați!


 

Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

What is the sum of 3 and 3?

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort