Spitalele private

Pacienții nu mai au nevoie de șorț de protecție pentru examinările cu raze X

Tehnologiile moderne și noile descoperiri cu privire la riscul de radiații pentru organe fac posibile investigațiile cu raze X, fără purtarea unui echipament de protecție, precum șorțul de plumb.

Citeste mai departe …

Articulația artificială personalizată a genunchiului după metoda „Visionaire” – precizie și durabilitate

Gonartroza este un semn de uzură a cartilajului din articulația genunchiului, adică cartilajul care acoperă suprafețele articulare devine mai subțire în timp.  Cu metoda Visionaire, putem oferi pacienților operații personalizate cu rezultate excelente.

Citeste mai departe …

Zboruri lungi fără regrete – cum să evitați tromboza în zborurile pe distanțe lungi

În fluxul nostru sanguin, sângele este transportat înapoi la inimă prin vene. Acesta este susținut de pomparea musculară, care este stimulată în timpul mișcării. Însă, dacă stăm ore în șir într-un avion fără să ne mișcăm, efectul pompării musculare este sever limitat și fluxul de sânge către inimă este încetinit, ceea ce crește riscul de tromboză.

Citeste mai departe …

Inteligența artificială în colonoscopie – un progres enorm în depistarea cancerului de colon

Spitalul Privat Confraternität investește constant în tehnologii noi. Din iunie 2023, pentru colonoscopie, se utilizează o nouă tehnologie cu inteligență artificială. Acest sistem reprezintă un progres extrem de mare în diagnosticare, care poate fi oferit acum tuturor pacienților.

Citeste mai departe …

Bolile oftalmologice frecvente odată cu înaintarea în vârstă - simptome și tratament

Ochiul este cel mai important organ senzorial al nostru - furnizează 80% din informațiile despre mediul înconjurător. Putem distinge 150 de nuanțe diferite de culoare. Odată cu vârsta, elasticitatea cristalinului scade, scade acumularea, adică capacitatea cristalinului de a se adapta de la o distanță îndepărtată la o distanță apropiată și invers. Care sunt cele mai frecvente boli oftalomologice care apar odată cu înaintarea în vârstă și ce tratamente sunt disponibile?

Citeste mai departe …

Hallux rigidus: Tratamentul in Centrul de Chirurgie a Piciorului din Viena

Hallux rigidus este a doua cea mai frecventă deformare a degetului mare, după hallux valgus. Este o degenerare articulară (artroză) a degetului mare de la picior, care cauzează restricții dureroase de mișcare.

Citeste mai departe …

Bolile inflamatorii cronice intestinale (BII) – Tratament și diagnosticare

Bolile inflamatorii intestinale (BII) includ de obicei 2 afecțiuni - boala Crohn și colita ulcerativă.

Cum decurge procesul de diagnosticare și ce tratamente sunt disponibile aflați în următorul interviu cu medicul specialist în medicină generală, gastroenterologie, hemato-oncologie și medicină internă Dr. Marcus Franz MCs.

Citeste mai departe …

Home Office – munca de la domiciliu fără dureri

Din cauza pandemiei, home office - munca la domiciliu a devenit o parte din realitatea noastră.

În timp ce reglementările privind ergonomia la locul de muncă se aplică în cazul birourilor oficiale, de multe ori aceste condiții nu sunt îndeplinite atunci când se lucrează între proprii patru pereți.

Citeste mai departe …

Bacterii bune pentru intestin – cum să vă întăriți microbiomul intestinal

O floră intestinală sănătoasă joacă un rol esențial în sănătatea generală.

Dacă bacteriile din mediul intestinal sunt dezechilibrate, pot apărea boli. Studii recente arată că anumite alimente pot încuraja creșterea bacteriilor „bune” cu proprietăți antiinflamatorii.

Citeste mai departe …

Tratamentul bolilor oncologice în Austria

Tratamentul cancerului a făcut progrese semnificative în ultimii ani. Noile rezultate ale cercetării și noile opțiuni de terapie fac posibilă tratarea cu succes a bolilor oncologice în tot mai multe cazuri, precum și îmbunătățirea considerabilă a calității vieții pacienților afectați.

Citeste mai departe …

Prevenirea și depistarea precoce a cancerului

Dezvoltarea cancerului nu poate fi întotdeauna prevenită printr-un stil de viață sănătos. Unele tipuri de cancer însă, pot fi detectate precoce și tratate cu succes în stadiile incipiente. Prin urmare, controalele regulate de screening sunt esențiale pentru prevenirea și depistarea precoce a diferitelor forme de cancer.

Citeste mai departe …

Nervul vag - un punct de control important pentru bunăstarea noastră

Nervul vag (în latină „nerv rătăcitor”) nu este responsabil doar pentru aprovizionarea zonei capului și ceilalți nervi cranieni, ci aprovizionează aproape toate organele corpului „parasimpatic”. Este cel mai lung nerv cranian, cel mai mare nerv al sistemului nervos parasimpatic și influențează relaxarea, ritmul cardiac, respirația, digestia, constituirea rezervelor de energie și regenerarea organismului.

Citeste mai departe …

Ce trebuie să știți despre osteoporoză

Osteoporoza este larg răspândită și cauzează pierderea masei osoase și a țesutului osos. Există anumiți factori de risc pentru dezvoltarea osteoporozei, iar aceasta poate fi prevenită și ținută sub control. Este important să se identifice și să se trateze osteoporoza cât mai devreme posibil, astfel încât fracturile să poată fi prevenite.

Citeste mai departe …

Cum îți afectează zahărul corpul? Ieși din capcana zahărului!

Zahărul nu este dăunător în sine și este o sursă foarte eficientă de energie, însă prea mult zahăr dăunează sănătății. Aflați mai multe despre ce alimente trebuie evitate sau înlocuite și recomandările aferente.

Citeste mai departe …

Sănătatea bărbaților – un aspect care îi privește pe toți bărbații

În ziua de astazi, bărbații acordă o importanță mai mare sănătății, fac mai mult sport și acordă atenție nutriției alese. Cu toate acestea, statistic vorbind, bărbații duc un stil de viață mai nesănătos în comparație cu femeile.

Astfel Spitalul Privat Confraternität acordă o importanță majoră diagnosticării și tratamentului bolilor care afectează în special bărbații.

Citeste mai departe …
Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort