Coronavirus: masurile noastre de protectie

Spitalele private

Hallux rigidus: Tratamentul in Centrul de Chirurgie a Piciorului din Viena

Hallux rigidus este a doua cea mai frecventă deformare a degetului mare, după hallux valgus. Este o degenerare articulară (artroză) a degetului mare de la picior, care cauzează restricții dureroase de mișcare.

Citeste mai departe …

Bolile inflamatorii cronice intestinale (BII) – Tratament și diagnosticare

Bolile inflamatorii intestinale (BII) includ de obicei 2 afecțiuni - boala Crohn și colita ulcerativă.

Cum decurge procesul de diagnosticare și ce tratamente sunt disponibile aflați în următorul interviu cu medicul specialist în medicină generală, gastroenterologie, hemato-oncologie și medicină internă Dr. Marcus Franz MCs.

Citeste mai departe …

Home Office – munca de la domiciliu fără dureri

Din cauza pandemiei, home office - munca la domiciliu a devenit o parte din realitatea noastră.

În timp ce reglementările privind ergonomia la locul de muncă se aplică în cazul birourilor oficiale, de multe ori aceste condiții nu sunt îndeplinite atunci când se lucrează între proprii patru pereți.

Citeste mai departe …

Bacterii bune pentru intestin – cum să vă întăriți microbiomul intestinal

O floră intestinală sănătoasă joacă un rol esențial în sănătatea generală.

Dacă bacteriile din mediul intestinal sunt dezechilibrate, pot apărea boli. Studii recente arată că anumite alimente pot încuraja creșterea bacteriilor „bune” cu proprietăți antiinflamatorii.

Citeste mai departe …

Tratamentul bolilor oncologice în Austria

Tratamentul cancerului a făcut progrese semnificative în ultimii ani. Noile rezultate ale cercetării și noile opțiuni de terapie fac posibilă tratarea cu succes a bolilor oncologice în tot mai multe cazuri, precum și îmbunătățirea considerabilă a calității vieții pacienților afectați.

Citeste mai departe …

Prevenirea și depistarea precoce a cancerului

Dezvoltarea cancerului nu poate fi întotdeauna prevenită printr-un stil de viață sănătos. Unele tipuri de cancer însă, pot fi detectate precoce și tratate cu succes în stadiile incipiente. Prin urmare, controalele regulate de screening sunt esențiale pentru prevenirea și depistarea precoce a diferitelor forme de cancer.

Citeste mai departe …

Nervul vag - un punct de control important pentru bunăstarea noastră

Nervul vag (în latină „nerv rătăcitor”) nu este responsabil doar pentru aprovizionarea zonei capului și ceilalți nervi cranieni, ci aprovizionează aproape toate organele corpului „parasimpatic”. Este cel mai lung nerv cranian, cel mai mare nerv al sistemului nervos parasimpatic și influențează relaxarea, ritmul cardiac, respirația, digestia, constituirea rezervelor de energie și regenerarea organismului.

Citeste mai departe …

Ce trebuie să știți despre osteoporoză

Osteoporoza este larg răspândită și cauzează pierderea masei osoase și a țesutului osos. Există anumiți factori de risc pentru dezvoltarea osteoporozei, iar aceasta poate fi prevenită și ținută sub control. Este important să se identifice și să se trateze osteoporoza cât mai devreme posibil, astfel încât fracturile să poată fi prevenite.

Citeste mai departe …

Cum îți afectează zahărul corpul? Ieși din capcana zahărului!

Zahărul nu este dăunător în sine și este o sursă foarte eficientă de energie, însă prea mult zahăr dăunează sănătății. Aflați mai multe despre ce alimente trebuie evitate sau înlocuite și recomandările aferente.

Citeste mai departe …

Sănătatea bărbaților – un aspect care îi privește pe toți bărbații

În ziua de astazi, bărbații acordă o importanță mai mare sănătății, fac mai mult sport și acordă atenție nutriției alese. Cu toate acestea, statistic vorbind, bărbații duc un stil de viață mai nesănătos în comparație cu femeile.

Astfel Spitalul Privat Confraternität acordă o importanță majoră diagnosticării și tratamentului bolilor care afectează în special bărbații.

Citeste mai departe …

Reumatismul: o durere cu multe fețe

Potrivit Ligii Europene împotriva Reumatismului un sfert din populația din Europa suferă de o boală reumatică. Între timp, aceste boli reumatice apar tot mai frecvent și la populația tânără.

Descrierea diferitele boli reumatice, ce tratamente există și care este aboradarea terapuetică aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Vitamina D - rolul în organism și importanța pentru sănătate

Vitamina D este foarte importantă pentru organism și pentru sistemul imunitar, ea influențează atât metabolismul osos (osteoporoza), forța musculară cât și sistemul imunitar.

De ce avem nevoie de vitamina D, ce să facem în cazul unui deficit, cum se manifestă un deficit la copii și care sunt sursele naturala de vitamina D, aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Sănătatea colonului - investigații medicale preventive și de diagnosticare precoce

Colonoscopia este cea mai importantă investigație preventivă pentru cancerul de colon și pentru diagnosticarea diferitelor boli intestinale. Cancerul de colon este al treilea cel mai frecvent cancer, atât la femei, cât și la bărbați.

În spitalele private PremiQaMed se efectuează așa-numita colonoscopie blândă. Mai multe informații despre cum decurge colonoscopia și când este recomandată, aflați în următorul articol.

Citeste mai departe …

Cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului

Colesterolul crescut este unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Deoarece o dietă dezechilibrată sau greșită și lipsa exercițiilor fizice sunt cele mai comune cauze, o schimbare a stilului de viață poate contribui la o îmbunătățire.

Univ.-Prof. Dr Johannes Drach, medic specialist în medicină internă și director medical al Spitalului Privat Confraternität, dezvăluie cum vă puteți influența pozitiv nivelul colesterolului și când trebuie să se intervină medicamentos.

Citeste mai departe …

Totul despre operații: ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală

Operațiile - cu excepția intervențiilor cosmetice - sunt o necesitate medicală pe care aproape toată lumea, mai devreme sau mai târziu, o experimentează literalmente direct pe propria piele. Cu atât mai important este ca pacienții să simtă bine informați, consiliați și îngrijiți din punct de vedere medical și de a le reduce temerile și orice incertitudine printr-o clarificare și consiliere precisă.

În Spitalul Privat Confraternität pacienții sunt îngrijiți și consiliați, în intervențiile chirurgicale, conform unui proces foarte precis și bine definit. Astfel, vă prezentăm ce se întâmplă înainte, în timpul și după o intervenție chirurgicală, în spitalul nostru.

Citeste mai departe …
Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort