Ce trebuie să știți despre osteoporoză

Ce este osteoporoza?

Osteoporoza se caracterizează prin dereglarea metabolismului osos, ceea ce cauzează ca osul să fie mai subțire și mai poros. Masa osoasă scade si oasele isi pierd stabilitatea.

Într-un stadiu avansat, oasele sunt atât de poroase încât chiar și căderile ușoare sau ridicarea de greutăți pot cauza fracturi, cum ar fi fracturi ale corpului vertebral sau fracturi de col femural.

Pe cine afectează osteoporoza?

Osteoporoza este larg răspândită. Cele mai afectate sunt femeile după menopauză. Fiecare a patra femeie de peste 50 de ani suferă de osteoporoză. După menopauză, riscul crește din nou.

Aproximativ 25% din cazurile de osteoporoză apar la bărbați.

Există anumiți factori de risc pentru dezvoltarea osteoporozei. Aceștia includ antecedente familiale pozitive, imobilitate, subponderabilitate, malnutriție sau o masă musculară scăzută.
 
Alte afecțiuni, precum insuficiență ovariană prematură, cresc, de asemenea, riscul de osteoporoză.
Prevenirea precoce este deosebit de importantă dacă aveți un risc crescut.

Ce puteți face pentru a preveni apariția osteoporozei?

Un stil de viață sănătos, o dietă echilibrată, bogată în calciu și antrenamentele regulate de rezistență și forță pot ajuta la prevenirea osteoporozei.

Dacă este necesar, se recomandă și suplimentarea cu calciu și vitamina D.

Cum se tratează osteoporoza?

Este important să se identifice și să se trateze osteoporoza cât mai devreme posibil, astfel încât fracturile să poată fi prevenite și pierderea ulterioară a masei osoase să poată fi oprită.

Tratamentul osteoporozei se bazează pe trei piloni: un program de exerciții fizice, o dietă echilibrată cu un conținut ridicat de calciu și tratament medicamentos.

Specialiștii spitalelor private PremiQaMed sunt bucuroși să vă sfătuiască cu privire la prevenire, diagnostic și terapie.

Vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații sau programări!


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

 

Feedback:

Please add 3 and 5.

Dorim sa atragem atentia asupra faptului ca din pacate comunicarea prin intermediul internetului presupune uneori lacune de  siguranta. Mesajele pot fi interceptate de alti useri si citite de catre acestia. In cazul in care primim de la dumneavoastra un mesaj prin posta electronica ne consideram indreptatiti sa va raspundem pe aceeasi cale si sa ne folosim de datele dumneavoastra pentru aceasta.

(Spatiile cu * trebuie completate.)

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort