Operația de hernie ombilicală la copii

Interviu cu medicul specialist Assoz. Prof. Privatdozent Dr. Thomas M. Benkö

Hernia ombilicală se vindecă de obicei de la sine la copiii mici. Până la ce vârstă se întâmplă de obicei acest lucru?

În peste 80% din cazuri, hernia fascială de la nivelul ombilicului se retrage în primul an de viață, la 10% din cazuri se retrage între primul și al doilea an de viață.

În schimb, herniile fasciale congenitale de deasupra buricului (hernii supraombilicale, hernii epigastrice) nu prezintă nicio tendință de regresie în timp.

Ce simptome poate provoca o hernie ombilicală și când este necesară o operație?

Intervenția chirurgicală este indicată atunci când hernia palpabilă este de 5 mm sau mai mare. Pielea buricului poate fi foarte proeminentă în cazul unei hernii ombilicale și poate masca dimensiunea reală a herniei.

Unii copii raportează o senzație de disconfort în jurul ombilicului.

Cum decurge operația de hernie ombilicală la copii?

Procedura se realizează printr-o mică incizie în zona buricului, care este "ascunsă" într-un pliu de piele.

Nu este necesar să se introducă un material străin, precum o plasă.
Sutura cutanată este invizibilă, nu este necesară îndepărtarea firelor de sutură. După o săptămână, se îndepărtează doar plasturele de piele.

Ce tip de anestezie se aplică la operația de hernie ombilicală?

Această operație poate fi efectuată sub anestezie regională, printr-un bloc caudal sub sedare - adaptată pe fiecare copil, cu avantajul revenirii rapide, după operație, la alimentație.

Cât durează operația și spitalizarea pentru hernie ombilicală la copii?

Operația durează aproximativ 30 de minute, inclusiv pregătirile necesare în sala de operație.

Copiii sunt internați în spital cu aproximativ 2 ore înainte de operație și sunt externați a doua zi dimineața, după o vizita chirurgului.

Ce restricții există pentru copil după operația de hernie ombilicală?

Restricțiile sunt minime. Marele avantaj al anesteziei regionale este că efectul terapiei împotriva durerii durează chiar și după operație, ceea ce înseamnă că după operație nu mai este nevoie aproape deloc de analgezice. Terapia orală (terapie administrată oral cu un suc) este suficientă în ziua după operație. În majoritatea cazurilor, părinții nu mai administrează analgezice în a doua zi după operație.

Pentru a menține rana chirurgicală uscată, pansamentul se lasă timp de o săptămână. În această perioadă, copiilor li se pot face duș dar nu și baie. În rest, nu există restricții.


Contacteaza-ne acum!

Aveti intrebari? Doriti o a doua opinie medicala sau o programare?

Departamentul International PremiQaMed va sta la dispozitie pentru orice cerere medicala, organizatorica sau estimare financiara pentru investigatii si tratamente medicale.

Campurile marcate cu * sunt obligatorii si trebuie completate.

Va rugam sa nu introduceti date medicale in spatiul pentru text, deoarece acest formular online nu este adecvat pentru transmiterea de date medicale.

Please calculate 9 plus 1.

Go back

Biroul international: Heiligenstädter Straße 46-48, 1190 Viena, Austria Icon Standort